ESP
 
Qui som Serveis Clients Projectes Canal () Contacte  
     
Pere Guilera: Cava és la Denominació d’Origen més internacional de Catalunya

NOTA DE PREMSA
28/11/2013 - El president de Pimecava surt al pas de les recents declaracions contra el cava a La Vanguardia (25-11-2013) per part del President de la DO Penedès, titllant-les de desafortunades, irresponsables i deslleials cap al sector elaborador i viticultor.

El president de Pimecava lamenta profundamenILERAt les declaracions de Josep Maria Albet i Noya, més tenint en compte que en una recent reunió mantinguda entre els dos presidents es va acordar que tots havien d’anar a la una, en la mateixa direcció i mirant de sumar esforços i suports, i aquestes declaracions van totalment en la línia oposada. A Pimecava som seriosos i rigurosos i per nosaltres trencar un pacte és un acte de deslleialtat i significa la pèrdua total de confiança amb la presidència de la DO Penedès.

Pere Guilera recorda també que si bé és veritat que la criança mínima del cava és de 9 mesos, el cava també disposa de caves de qualitat superior: els Caves Reserva, amb una criança mínima de 15 mesos i els Caves Gran Reserva, amb una criança mínima de 30 mesos. Cal ressaltar també que el cava es l’únic vi escumós de la UE que pot portar la denominació Gran Reserva, havent estat en el seu moment la primera denominació d’origen espanyola de vins escumosos en diferenciar les games de producte per qualitat segons el temps de criança. I parlem de l’any 2007! Altres s’hi han afegit fa pocs mesos...

Pel que fa al tema de preus, és veritat que hi ha caves que es venen a preus molt econòmics, fins i tot en alguns casos podríem parlar de preus per sota del seu cost. Aquesta mateixa tònica es reprodueix en moltes altres denominacions d’origen i cadascú és lliure de posicionar el seu cava en el segment de preus que pugui o vulgui. Ara bé, també cal dir que es tracta de casos aïllats, tot i que també molt mediàtics, i que la majoria del sector elaborador no s’hi sent identificat.

A Pimecava ja estem cansats de les contínues agressions cap a un producte penedesenc, català i amb projecció internacional. Nosaltres respectem les decisions que pugui pendre qualsevol elaborador, però qüestionar la qualitat del cava i desprestigiar la DO Cava i les empreses que en formen part és intolerable.

Els serveis d’inspecció i control del Consell Regulador del Cava són dels més rigorosos del sector vitivinícola, amb el reconeixement de la UE, que els va escollir per representar a la UE com a model d’eficàcia i rigor. Aquest rigor a vegades no ha estat ben acceptat per determinats elaboradors que volen més laxitud i d’aquí han vingut algunes crítiques i posicionaments qüestionables.

El president de la DO Penedès no és ningú per dir què han de fer els que –segons ell– elaboren productes de més qualitat; això és propi de personatges i actuacions d’altres èpoques. El destí del cava el marcarà el conjunt del sector de viticultors i elaboradors. Des de Pimecava estem treballant amb propostes de futur amb un horitzó de 10 anys 2014 - 2024 i la nostra fita és aconseguir que al final del període els caves Reserva i Gran Reserva representin el 50% del volum de vendes.

Desprestigiar i parlar malament del cava –i per tant de les nostres empreses i viticultors– és molt rendible publicitàriament, i casualment és en aquestes dates on cada any es busca publicitat gratuïta a costa del treball dels altres. Això no és honest ni beneficia al Penedès.

Ens agrada ser positius. Cada vegada elaborem millors caves, hem de millorar moltes coses –com tothom– però tenim la ferma voluntat de seguir treballant i avançant. No cal dir que des de Pimecava respectem molt la DO Penedès i estem convençuts que els seus elaboradors ofereixen al mercat productes de gran qualitat. La gran força del Penedès es la cooperació lleial entre viticultors, empreses i institucions. Desviar-nos d’aquest camí seria –sense cap mena de dubte– una greu equivocació.
 
 Serveis  
 Consultoria de Marketing
   Plans de Marketing
   Assessorament estratègic
   Estudis de mercat
   Llançament de productes
   Estudis de Satisfacció de clients
   Suport a la comercialització
   Benchmark
 Disseny Gràfic
   Imatge corporativa i logotips
   Packaging
   Catàlegs i fulletons
   Anuncis i campanyes
   Cartelleria, stands, interiorisme
   Mailings i marketing directe
 Gabinet de Comunicació
   Plans de comunicació
   Plans de mitjans
   Marketing Relacional
   Creació de noticiables
   Recull de premsa
   Relació amb mitjans
 Internet
   Pàgines web
   Xarxes socials i web 2.0
   Newsletters i emailings
   Publicitat i posicionament Web
   Gestió de Xarxes Socials
   Creació canals corporatius en Xarxes Socials
   Captació seguidors en Xarxes Socials
 Organització d’esdeveniments
   Petit Format
   Gran format

 Clients per sectors  
   Alimentació
   Cellers
   Serveis bancaris
   Institucions
   Industrial
   Retail / Horeca
   Serveis
   Varis

 Empresa  

Serveis Parenthesis sectors       vinícola i enogastronòmic

      vCard Parenthesis 
 Canal Parenthesis ()
Vídeos Fotografies   Notícies
 
Les Cerveres guanya el premi Taipei International Wine and Spirit 2015

El Pitch&Putt; més solidari

Descobreix l’arquitectura de La Carretera del Vi

La Nit Solidària del Rotary Club destinarà els seus beneficis a la restauració de la basílica de Santa Maria

Vins i Formatges, nou cap de setmana temàtic a La Carretera del Vi

© Parenthesis Marketing Consulting SL 2019 - Avís legal