ESP
 
Qui som Serveis Clients Projectes Canal () Contacte  
     
Dotze cellers del Penedès s’uneixen per recuperar La Carretera del Vi


NOTA DE PREMSA
Inspirada en les Wine Roads internacionals, és la primera proposta enoturística de tot l’estat en oferir un recorregut lineal des de les vinyes fins al mar, que té a més un alt valor històric i cultural


Vilafranca del Penedès, 11 de maig de 2015.- Dotze cellers del Penedès i set municipis de les comarques del Penedès i el Garraf, han presentat avui, a Vilafranca del Penedès, una nova iniciativa enoturística que, sota el nom de La Carretera del Vi, recupera l’antic traçat comercial que unia l’interior del Penedès amb la costa i que utilitzaven els romans per fer arribar els vins elaborats en aquest territori a tot el món.

L’acte l’ha presidit el Conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya Felip Puig i ha anat a càrrec de Marcelo Desvalls, president de l’associació La Carretera del Vi, Miquel Torres, membre fundacional d’aquesta associació, i de l’arqueòleg Xavier Esteve, de l’Institut d’Estudis Penedesencs. També ha intervingut l’alcalde de Vilafranca Pere Regull, que ha parlat en nom dels municipis que integren la ruta, en un acte que ha comptat amb l’assistència de la directora general de Turisme Marian Muro, el director general de l’INCAVI Jordi Bort, el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès Francesc Olivella, i representants municipals i d’entitats vinícoles, així com dels cellers que conformen de La Carretera del Vi.

Tant el conseller com l’alcalde de Vilafranca del Penedès han destacat especialment l’entesa del sector privat per liderar i articular, amb l’impuls del sector públic, una proposta enoturística conjunta. En paraules del Conseller: “El valor d’aquesta iniciativa rau en la capacitat de cellers grans i petits de sumar esforços i estructurar experiències al voltant del món del vi, amb una oferta conjunta, variada i de qualitat, que ajudarà a projectar Catalunya com una de les grans regions vitivinícoles del món i a dinamitzar l’economia en el territori en un moment de recuperació econòmica”.

La primera Wine Road de tot l’estat

La Carretera del Vi, que es posarà en marxa el proper mes de juny, es convertirà en la primera Wine Road de tot l’estat, entesa com a ruta lineal, que ressegueix un traçat existent i clarament definit flanquejat per cellers i altres punts d’interès turístic. És un recorregut d’uns 40 km, que va des de Sant Martí Sarroca a Sitges, passant per les poblacions de Pacs del Penedès, Vilafranca del Penedès, Olèrdola, Canyelles i Sant Pere de Ribes, i que presenta diferents ramificacions segons els cellers i altres espais que es vulguin visitar.

Els cellers que l’integren, i que s’han constituït en associació, són Mas Bertran Viticultors, Rovellats, Parés Baltà, Colet, Cellers Torres, Heretat Mas Tinell, Pinord, Torreblanca, Finca Viladellops, Clos Lentiscus, Torre del Veguer i Puig Batet, i neix amb la voluntat de posicionar-se com a ruta vinícola de referència del Penedès i del Garraf, impulsant activitats de manera conjunta i articulada. L’objectiu és contribuir al creixement del turisme i alhora protegir el territori per preservar-ne la bellesa paisatgística i valor històric.

Com les més famoses i conegudes Wine Roads del panorama mundial, La Carretera del Vi consta d’una oferta conjunta a nivell enoturístic de la mà d’aquests dotze cellers de mides i estils diferents, però també integra nombrosos recursos turístics d’especial interès històric i arquitectònic, ja siguin vestigis dels ibers, castells o cases modernistes, tot això completat amb una variada oferta gastronòmica de qualitat.

Segons Marcelo Desvalls, ”La Carretera del Vi s’inspira en les Wine Roads de llocs com Califòrnia o Nova Zelanda, i és possiblement una de les més antigues ja que ressegueix la que havia estat la via de comerç i transport de vi i mercaderies en l’època dels romans. El que la fa especialment interessant és la diversitat de cellers i espais turístics que hi ha al llarg de la ruta, agrupats en una única proposta que és fàcil d’entendre per la seva configuració lineal”. I afegeix: “Amb aquesta proposta impulsada des del sector privat, amb el suport dels ajuntaments, volem sumar-nos a les que ja existeixen i fer que, entre tots, el Penedès es consolidi com una destinació enoturística de referència mundial”.

La promoció conjunta de La Carretera del Vi per part dels cellers que l’integren motivarà una programació anual de caps de setmana tematitzats, o sigui caps de setmana en que els visitants podran dur a terme activitats relacionades amb la mateixa temàtica en els diferents cellers, o la possibilitat de disposar d’una sèrie d’avantatges en la visita dels cellers.

Una ruta amb passaport digital

La Carretera del Vi està ubicada sobre el traçat de les antigues vies que uneixen Sant Martí Sarroca amb Vilafranca del Penedès, i aquesta població amb Sitges. Està concebuda inicialment per fer amb vehicle motoritzat, tot i que en un futur proper estarà disponible també per fer a peu o en bicicleta a través d’un recorregut alternatiu i apte per aquest tipus de desplaçament.

Entre les eines de què disposaran els enoturistes per recórrer La Carretera del Vi, cal destacar una aplicació amb geolocalització per a mòbils i tauletes, on es podran seleccionar diferents trams del recorregut i s’indicarà quins cellers, punts d’interès i restaurants queden a la vora per tal que cadascú es pugui confeccionar la seva pròpia escapada enoturística. En la seva versió de pagament, l’aplicació disposarà d’un sistema de passaport amb el llistat dels cellers, que seran segellats electrònicament un cop s’hagin visitat, i que oferiran a l’enoturista degustacions premium i altres avantatges.
 
 Serveis  
 Consultoria de Marketing
   Plans de Marketing
   Assessorament estratègic
   Estudis de mercat
   Llançament de productes
   Estudis de Satisfacció de clients
   Suport a la comercialització
   Benchmark
 Disseny Gràfic
   Imatge corporativa i logotips
   Packaging
   Catàlegs i fulletons
   Anuncis i campanyes
   Cartelleria, stands, interiorisme
   Mailings i marketing directe
 Gabinet de Comunicació
   Plans de comunicació
   Plans de mitjans
   Marketing Relacional
   Creació de noticiables
   Recull de premsa
   Relació amb mitjans
 Internet
   Pàgines web
   Xarxes socials i web 2.0
   Newsletters i emailings
   Publicitat i posicionament Web
   Gestió de Xarxes Socials
   Creació canals corporatius en Xarxes Socials
   Captació seguidors en Xarxes Socials
 Organització d’esdeveniments
   Petit Format
   Gran format

 Clients per sectors  
   Alimentació
   Cellers
   Serveis bancaris
   Institucions
   Industrial
   Retail / Horeca
   Serveis
   Varis

 Empresa  

Serveis Parenthesis sectors       vinícola i enogastronòmic

      vCard Parenthesis 
 Canal Parenthesis ()
Vídeos Fotografies   Notícies
 
Les Cerveres guanya el premi Taipei International Wine and Spirit 2015

El Pitch&Putt; més solidari

Descobreix l’arquitectura de La Carretera del Vi

La Nit Solidària del Rotary Club destinarà els seus beneficis a la restauració de la basílica de Santa Maria

Vins i Formatges, nou cap de setmana temàtic a La Carretera del Vi

© Parenthesis Marketing Consulting SL 2019 - Avís legal